airco
Airco service
Alle airconditioners verliezen langzaam hun koudemiddel. Dit heeft als gevolg dat de airco steeds minder goed koelt. Daarom raden wij aan om minimaal eens per jaar de airco te laten controleren en eens per 2 jaar bij te laten vullen en daarnaast ook de rest van uw airconditioning te controleren. De tijds duur is maximaal 1 uur.
Het controleren van de airco is niet inbegrepen bij een kleine beurt, dit is wel het geval bij een grote beurt in onze garage (let op dit is niet in alle garages bij beurten inbegrepen. kosten voor controle airco 49,50 euro exclusief gassen en filters die bij gevuld of vervangen moeten worden.

Regelmatig airco onderhoud
Wij raden aan om minstens één keer per jaar een airco service uit te laten voeren. Zo voorkom je dat je airco minder goed gaat functioneren en bespaar je mogelijk onnodige kosten. Hoe vaak je een airco moet bijvullen, hangt af van het gebruik. Je airco bijvullen is niet altijd nodig, maar het is goed om dit regelmatig te laten controleren. Weet je niet zeker of je airco onderhoud nodig heeft, raadpleeg uw onderhoud boekje van uw auto.

Airco servicebeurt R134A –
Tijdens een airco service vullen we niet alleen het koudemiddel in je airco bij. We controleren elk onderdeel visueel. Daarnaast worden de filters en de filterdroger gecheckt. We persen het aircosysteem met droge stikstof af. Achtergebleven vocht wordt uit de airco verwijderd en we controleren het complete systeem op functioneren. Je kunt ook je airco meteen grondig laten reinigen met onze. Deze service combineert airco vloeistof bijvullen met een uitgebreide reiniging van het gehele systeem.

Op basis van je kenteken, wordt (in de meeste gevallen) het juiste type koudemiddel geselecteerd. Van een aantal auto’s hebben wij onvoldoende informatie en dan wordt de prijs van het koudemiddel aangepast als bij het inspecteren van jouw airco blijkt dat wij een ander koudemiddel moeten gebruiken, Wij zullen voor aanvang van de werkzaamheden u contacteren mocht dit van toepassing zijn..

Vanaf 2023 kunnen wij ook nieuwe type auto’s met een duurder koude middel of te wel het middel HFO-1234yf, zodra dit mogelijk zal het vermeld worden op onze site.